O bandă din Haiti cere câte 1 milion de dolari pentru fiecare dintre cei 17 misionari răpiți

  • 19 Octombrie 2021 17:02
O bandă din Haiti cere câte 1 milion de dolari pentru fiecare dintre cei 17 misionari răpiți

O bandă haitiană care a răpit un grup de 17 misionari americani și canadieni cere 17 milioane de dolari pentru eliberarea lor, relatează marți Wall Street Journal, citând un oficial haitian, potrivit Reuters, citat de DIGI24.

Ministrul justiției Liszt Quitel a declarat că FBI-ul și poliția haitiană sunt în contact cu răpitorii și încearcă să obțină eliberarea misionarilor răpiți în weekend în afara capitalei Port-au-Prince de o bandă numită 400 Mawozo, potrivit WSJ.

Negocierile ar putea dura săptămâni, a declarat Quitel pentru sursa citată.

Din grupul de 16 americani și un canadian fac parte șase femei și cinci copii.

Răpirile s-au înmulțit tot mai mult în Haiti în contextul unei crize politice și economice în creștere, cu cel puțin 628 de incidente numai în primele nouă luni ale lui 2021, potrivit unui raport al organizației haitiene non-profit Centrul pentru analiză și cercetare în domeniul drepturilor omului sau CARDH.

Haitienii au făcut luni grevă la nivel național pentru a protesta împotriva infracționalității asociate cu bandele și a răpirilor, care au devenit tot mai numeroase în ultimii ani, iar fenomenul s-a agravat după asasinarea președintelui Jovenel Moise.

Sursa: DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău