O bandă de hoți din Belgia au furat o sculptură făcută în totalitate din aur

  • 27 Aprilie 2018 08:11
O bandă de hoți din Belgia au furat o sculptură făcută în totalitate din aur

O bandă de hoți au spart vitrina unei galerii de artă din orașul belgian Knokke și au furat o operă de artă în valoare de 2,2 milioane de euro, după care au fugit cu mașina pe o autostradă, rulând cu o viteză de 220 km/oră pe sens interzis și cu farurile stinse.

Hoții au spart geamul gros de 5 cm și securizat al vitrinei cu un fel de berbec pneumatic și au furat sculptura "Golden Natural Chaos", alcătuită în întregime din aur de 18 carate și cântărind 45 de kg. Jaful a durat numai patru minute.

Un rezident vecin cu galeria, trezit din somn de alarmă, a filmat momentul în care hoții fug cu mașina.

Poliția a sosit la locul faptei în aproape cinci minute, dar nu au putut recupera lucrarea, în ciuda urmăririi îndelungate a mașinii în care se aflau hoții. 

Autorul lucrării, Arne Quinze, a declarat pentru Euronews că este șocat și devastat, pentru că a investit enorm în lucrarea respectivă, atât financiar cât și din punct de vedere artistic.

„Îmi amintesc că atunci când am terminat, echipa cu care lucram a plecat în tăcere, nu doar pentru că era mândră de ceea ce făcusem, ci și din cauza sentimentului generat de lucrare în sine. Lucrarea ne-a făcut pe noi, este imposibil să mai facem una la fel. Acum e o cursă contra cronometru. Ca orice piesă de artă, este imposibil să o vinzi, deci o vor topi ca să poată vinde aurul" - a declarat Arne Quinze. 

Lucrarea "Golden Natural Chaos", realizată în Belgia ca parte a cooperării cu producătorul de metale prețioase Heimerle+Meule, a făcut înconjorul lumii, fiind expusă în China, Statele Unite și Franța înainte de a fi adusă în țara natală. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:2,06 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău