O bancă „moldovenească” a mituit guvernatorul Băncii centrale din Letonia (Mold-Street)

  • 01 Iulie 2018 11:11
O bancă „moldovenească” a mituit guvernatorul Băncii centrale din Letonia (Mold-Street)

Guvernatorul Băncii centrale din Letonia, Ilmars Rimsevics, în prezent suspendat, a fost inculpat într-un caz de corupție estimat la o jumătate de milion de euro, o acuzație pe care o respinge, a anunțat Procuratura letonă.

Biroul de Prevenire a Corupției (KNAB) a demarat cercetarea penală împotriva guvernatorului Băncii Letoniei, Ilmars Rimsevics, și a antreprenorului Maris Martinsons, pe baza unei cereri depuse de doi acționari ai Trasta Komercbanka, a anunțat vineri, procurorul de supraveghere al cazului Viorika Jirgena în cadrul unui briefing de presă.

Trasta Komercbanka, "o bancă moldovenească" cu sediul în Letonia?

Agenția France Presse scrie chiar că Trasta Komercbanka ar fi "o bancă moldovenească" cu sediul în Letonia, citând declarația procurorului Viorika Jirgena, confuzia producându-se probabil din cauza conexiunilor pe care le-a avut această instituție cu afaceriști din Moldova și rolul ei decisiv în Laundromat și furtul miliardului.

Procurorul a spus că cei doi acționari au fost prezenți ca martori, dar aceștia nu ar fi urmăriți penal, deoarece au raportat voluntar cazul de corupție autorităților de aplicare a legii, scrie agenția Leta.lv. 

"Jirgena a spus că, în 2010, unul dintre acționari ia cerut lui Rimsevics să ajute Trasta Komercbanka să rezolve problemele apărute în relația cu Comisia Financiară și a Pieței de Capital (FKTK) din Letonia, promițând să cumpere lui Rimsevics o călătorie de lux în Kamchatka, Rusia, în schimbul serviciilor sale. În 2012, acesta și alți acționari ai Trasta Komercbanka i-au cerut din nou lui Rimsevics să ajute la rezolvarea problemelor cu FKTK.

Citiți mai multe pe Mold-Street.com

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău