O balenă cu cocoașă și-a făcut apariția în largul portului New York, spre surprinderea privitorilor

  • 09 Decembrie 2020 17:38
O balenă cu cocoașă și-a făcut apariția în largul portului New York, spre surprinderea privitorilor

O balenă cu cocoașă și-a făcut apariția marți în largul portului New York, spre suprinderea privitorilor, care au fotografiat-o pe fundalul unor monumente emblematice precum Statuia Libertății sau One World Trade Center, informează Reuters, preluat de Agerpres.

''Balena a venit la vreo 300 de metri de provă'', a povestit Bjoern Kils, în vârstă de 41 de ani, care a fotografiat mamiferul cu o lungime estimată la 12 metri.

Garda de coastă a Statelor Unite a confirmat informațiile privind prezența balenei, dar a spus că se va implica doar dacă mamiferul se va prinde în vreo plasă de pescuit sau va fi amenințat de vreun alt pericol.

''Suntem atenți, dar este destul de obișnuit ca balenele să-și facă apariția acolo'', a declarat pentru Reuters subofițerul Anthony Pappaly.

În ultimii ani, peste 10 balene cu cocoașă au fost zărite în apele New York-ului, potrivit datelor autorităților regionale, unele apropiindu-se până la 500 de metri de plaja din Rockaway, Queens.

Kils, care transportă cu ambarcațiunea sa, New York Media Boat, echipe de jurnaliști și fotografi ai unor reviste, a spus că a zărit balena marți, în jurul orei 10 a.m., în apropierea Ellis Island.

Acesta a încercat imediat să avertizeze alte ambarcațiuni să nu se apropie pentru a-i oferi spațiu suficient prin care să poată înota prin The Narrows, o strâmtoare care separă Staten Island de Brooklyn și care apoi se deschide în Oceanul Atlantic.

''Partea bună este că în contextul COVID nu există prea mult trafic de ambarcațiuni în regiune, iar balena are toate șansele de a ajunge înapoi în ocean'', a spus Kils, într-o declarație făcută telefonic din barca sa.

Timp de mai multe ore, balena a ieșit la suprafață aproximativ la fiecare minut, trecând prin dreptul liniei de țărm a New York-ului, cu clădiri emblematice precum Empire State drept fundal.

''În timp ce treceam prin dreptul Statuii Libertății, și-a scos de două ori coada din apă'', a spus Kils.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău