O aplicație de tip Quizz foarte populară a vândut ani de zile datele utilizatorilor Facebook

  • 29 Iunie 2018 15:44
O aplicație de tip Quizz foarte populară a vândut ani de zile datele utilizatorilor Facebook

Investigația Cambridge Analytica continuă să scoată la lumină noi abuzuri comise chiar sub nasul administratorilor Facebook, arătând cum rețeaua de socializare a funcționat ani de zile ca instrument de supraveghere în masă a utilizatorilor, servind terțe companii și interese obscure.

Facebook a suspendat deja aproximativ 200 de aplicații pe care investigația le-a scos în evidență pentru colectare și folosirea abuzivă a datelor despre utilizatorii rețelei de socializare, însă cercetările nu se opresc aici, alte nereguli fiind descoperite constant.

Potrivit anunțului făcut de CEO-ul Mark Zuckerberg în data de 21 martie, Facebook va „investiga toate aplicațiile care au avut acces la volume mari de date despre utilizatori, înainte ca modificări aduse rețelei de socializare să limiteze accesul începând cu anul 2014”.

Gândită să funcționeze ca un instrument de PR care să repare imaginea șifonată a companiei, auditul demarat de Facebook continuă în schimb să dezgroape încălcări grave ale intimității utilizatorilor.

Populară și în rândul utilizatorilor Facebook din România, o aplicație de tip Quizz (chestionar) semnată de nametests.com a avut în perioada de maximă popularitate aproximativ 120 milioane de utilizatori lunar, care au cedat de bună voie informații detaliate despre propria persoană, completând chestionare deghizate în jocuri de tip „oracol”. Inevitabil, datele obținute au fost vândute companiilor de publicitate, fără ca persoanele vizate să aibă habar de cele petrecute.

În ciuda alertelor apărute încă din luna aprilie, administratorii Facebook au luat măsuri concrete pentru a limita propagarea aplicațiilor de tip chestionar abia două luni mai târziu, după ce scandalul a luat amploare.

Între timp, Facebook a demarat o campanie costisitoare de reparare a imaginii de brand, culminând cu reclame de o pagină apărute în publicații celebre, în care administratorii rețelei de socializare reafirmă angajamentul pentru protejarea intimității utilizatorilor.

Sursa: Go4it

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău