O ambulanță cu echipaj medical și un microbuz cu 10 persoane la bord a fost scoase din nămeți de angajații IGSU din sudul Republicii Moldova

  • 26 Noiembrie 2023 12:30
O ambulanță cu echipaj medical și un microbuz cu 10 persoane la bord a fost scoase din nămeți de angajații IGSU din sudul Republicii Moldova

Angajații IGSU au intervenit în ajutorul conducătorilor auto în sudul Republicii Moldova, care au avut de suferit în urma condițiilor meteorologice nefavorabile

 
Astfel, salvatorii IGSU au intervenit , pe traseul din orașul Ceadăr-Lunga, unde o ambulanță cu o echipa de medici la bord, care se deplasa spre un pancient a derapat de pe traseu în urma precipitațiilor și nu putea să se deplaseze. La fața locului au ajuns salvatorii și pompierii, care au preluat personalul medical și i-au transportat spre pacient, iar ambulanța a ieșit de sine stătător.
 
De asemenea, în localitatea Dudulești, UTA Găgăuzia, salvatorii din Comrat au preluat 9 persoane și le-au transportat la destinație, după ce un microbuz de rută cu 10 persoane la bord a derapat din cauza înzăpezirii.
 
Totodată, angajații IGSU din raionul Cahul au efectuat lucrări de deblocarea a unui autobuz de pe ruta Giurgiulești-Chișinău fără persoane la bord.
 
În acest context, salvatorii IGSU îndemnă conducătorii auto să respecte regimul de viteză și să evite deplasare fără necesitate pe trasee.
 
Totodată angajații IGSU, amintesc că autovehiculele trebuie adaptate la condiții de iarnă și dotate cu pneuri corespunzătoare, iar dacă conducătorii auto aleg o destinație mai lungă să țină bateria telefonului încărcată. IGSU recomandă conducătorilor auto să fie foarte prudenți și să păstreze în portbagajul mașinii nisip, lopată și lanțuri.
 
În situații de risc oamenii sunt îndemnați să apeleze Serviciul 112.
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:0 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău