Nutriționista Ecaterina Andriușcenco: „Cea mai mare greșeală a moldovenilor este că pun totul pe masă și mănâncă haotic”

  • 07 August 2023 10:55
0%
00:00:00
00:00:00

Ecaterina Andriușcenco – Nutriționist și Fondatoarea „KatFactory" a fost invitata emisiunii „Oameni și Idei” de la Radio Chișinău, subiectul principal în cadrul emisiunii a fost alimentația sănătoasă. Un subiect actual și foarte util pentru mulți dintre noi.

Ecaterina spune că de mică era pasionată de tot cei sănătos, iar acum, nutriția pentru ea a devenit un mod de viață.

„Eu consider că la școală ar trebui să fie introdus mai detaliat tot ceea ce ține de educația alimentară. Astfel, ca noi crescând să avem o relație frumoasă cu mâncarea, pentru că mâncarea poate să aducă oamenii la stări foarte grave”.

Ecaterina spune că cea mai mare greșeală a moldovenilor este atunci când mănâncă pe stradă, pentru că în astfel de momente noi nu suntem conștienți de ce mâncăm și o altă greșeală este atunci când punem totul pe masă și mâncăm haotic:

„Cea mai mare greșeală a moldovenilor este că pun totul pe masă și mănâncă haotic. Pentru noi nu contează ordinea în care punem bucatele în gură. Ar fi corect inițial să fie salata, după să fie proteina și după, carbohidrații. Noi însă suntem deprinși să mâncăm tot din ce vedem pe masă. Altă deprindere proastă este să nu ne punem din start în farfurie, dar să mâncăm de pe masă pentru că astfel noi nu controlăm ce am mâncat și cel mai important, cât am mâncat și care este proporția noastră. Totodată, vreau să menționez că comportamentul nostru alimentar pe timp de zi depinde foarte mult de dejun. Deci, dacă dejunul a fost scăpat atunci toată ziua vei ciuguli, dar dacă dejunul a fost unul bun și bogat în proteine, grăsimi și carbohidrați atunci și o să te simți bine, dar și nu o să faci alegeri incorecte pe parcursul zilei. Dejunul este cea mai importantă masă, dar din păcate noi o omitem.”

Mai multe despre tot ceea ce ține de alimentația sănătoasă și nutriția ascultă în emisiunea „Oameni și Idei” de la Radio Chișinău.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău