Numele președintelui rus Vladimir Putin s-a aflat pe buzele tuturor (Adevărul)

  • 28 Iulie 2014 11:00
Numele președintelui rus Vladimir Putin s-a aflat pe buzele tuturor (Adevărul)

REVISTA PRESEI DIN 28 IULIE

Următorul Campionat Mondial de Fotbal nu ar trebui să aibă loc în Rusia, titrează Timpul. Vicepremierul britanic Nick Clegg cere comunității internaționale să-i retragă dreptul Rusiei de a găzdui Campionatul Mondial de Fotbal din 2018. Vladimir Putin nu merită această onoare, după tragedia aviatică din estul Ucrainei. Oficialul britanic a declarat, într-un interviu că marile puteri trebuie să adopte sancțiuni mai dure față de Moscova, pe care o consideră vinovată de criza din Ucraina.

Și Adevărul observă că numele președintelui rus Vladimir Vladimirovici Putin s-a aflat pe buzele tuturor. Potrivit publicației, cei 298 de oameni nevinovați, uciși în catastrofă aviatică din Ucraina, nu prea îi dau fiori lui Putin. Cum, de altfel, nu i-au dat nici cei 118 marinari pieriți în catastrofa submarinului Kursk din august 2000, nici cele 120 de victime de la Teatrul Dubrovka din 2002, nici cele de la școala din Beslan, nici nenumărații morți din războaiele din Cecenia. Adevărul o citează în acest context pe cunoscuta jurnalistă Anna Politkovskaia, care spune în cartea sa “Rusia lui Putin„ că lipsa de emoții e mai rea decât crima, cinismul lui, rasismul lui”.

Evenimentul Zilei informează tinerii basarabeni, că déjà își pot depune dosarele de studii în România. Până pe 29 iulie, dosarele vor putea fi depuse la Universitatea „Alecu Russo” din Bălți. La Chișinău, dosarele pot fi depuse începând cu data de 30 iulie, iar de pe data de 4 august până pe 7 august, comisia va activa la Universitatea din Cahul.

Ziarul Național relevă veniturile președintelui Nicolae Timofti și ale procurorului general Corneliu Gurin. Președintele Republicii Moldova are un salariu mult mai modest decât al unor directori de întreprinderi de stat sau șefi de agenții. În 2013, acesta a câștigat, în funcția de șef al statului, un salariu de 218 mii de lei, ceea ce constituie circa 18 mii de lei pe lună. Soții Timofti nu au făcut nicio achiziție importantă anul trecut. Se pare că șeful statului a depus banii la bancă, obținând o dobândă de circa 35 de mii de lei. Ziarul Național scrie că procurorul general Corneliu Gurin indică în declarația de avere pentru 2013 venituri de 201 mii de lei. Șeful procuraturii mai declară două apartamente și un BMW 320 D pe care l-a cumpărat din Germania încă în 2011.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău