Numărul victimelor din rândul civililor înregistrate în Afganistan a depășit 100.000, pe parcursul unui deceniu

  • 26 Decembrie 2019 15:33
Numărul victimelor din rândul civililor înregistrate în Afganistan a depășit 100.000, pe parcursul unui deceniu

Numărul victimelor din rândul civililor înregistrate în Afganistan din 2009 și până în prezent a depășit recent 100.000, a informat joi într-o declarație de presă șeful Misiunii ONU de asistență în Afganistan, Tadamichi Yamamoto, transmite dpa.

Potrivit sursei citate, acești oameni au fost răniți sau uciși începând cu anul 2009, când agenția a început să contabilizeze sistematic numărul victimelor din rândul civililor din Afganistan.

ONU a făcut apel la părțile implicate în conflictul din Afganistan să caute modalități de reducere a violenței în această țară.

Talibanii, principalul grup insurgent, au refuzat până în prezent să se implice în negocieri directe cu guvernul de la Kabul.

Totuși, convorbirile dintre SUA și talibani s-au apropiat de "o etapă importantă", potrivit principalului negociator american cu talibanii, Zalmay Khalilzad.

Negocierile dintre SUA și talibani au fost reluate la începutul lunii decembrie, după ce președintele american Donald Trump le suspendase în septembrie, transmite  AGERPRES.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău