Numărul victimelor cutremurelor din insula Lombok din Indonezia a ajuns la 321

  • 10 August 2018 19:24
 Numărul victimelor cutremurelor din insula Lombok din Indonezia a ajuns la 321

A ajuns la 321 numărul victimelor recentului seism de 6,9 grade pe scara Richter, produs în insula indoneziană Lombok, informează oficialii indonezieni.

Agenția pentru gestionarea dezastrelor a precizat că peste 270.000 de persoane au fost forțate să își părăsească locuințele din cauza trepidațiilor care au durat în ultimele două săptămâni, de la producerea cutremurului până acum.

Joi, un nou cutremur de 5,9 grade pe scara Richter a generat panică în insula Lombok, cunoscută destinație turistică. Potrivit informațiilor, aproape 75% din structurile de pe insulă au fost distruse.

Ajutoarele sunt distribuite cât se poate de repede după ce ajung aici, iar bucătăriile mobile au început deja să distribuie mâncare sinistraților. Președintele indonezian, Joko Widodo, a declarat că și-a amânat vizita pe insula Lombok, din cauza replicilor care continuă să se producă.

"După ce va trece perioada de urgență, guvernul indonezian va demara lucrările de reabilitare, reconstrucție și reparație a reședințelor și utilităților publice", se arată într-un comunicat al președinției indoneziene. Cutremurele au determinat turiștii să părăsească insula Lombok, într-o perioadă de vârf a sezonului estival. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău