Numărul polițiștilor care vor asigura ordinea de sărbători va fi dublat

  • 21 Decembrie 2018 13:24
Numărul polițiștilor care vor asigura ordinea de sărbători va fi dublat

Numărul angajaților din subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne, care vor fi la datorie de sărbători, va fi dublat. Peste patru mii de polițiști vor asigura ordinea publică. Într-o conferință de presă, reprezentantul Departamentului Trupelor de Carabinieri, Dumitru Scurtu, a îndemnat cetățenii să evite implicarea în conflicte, iar dacă au devenit martorii unei situații tensionate sau ieșite din comun, să apeleze Serviciul unic de urgență 112 sau să sesizeze cel apropiat echipaj sau post de poliție, transmite IPN.

Populația este atenționată, dacă procură articole pirotehnice, să o facă doar din locuri autorizate, și să manifeste prudență atunci când le lansează. În spațiile publice consumul de alcool este interzis, iar persoanelor în stare de ebrietate le este recomandat să rămână acasă. Părinții sunt îndemnați să-și supravegheze cu atenție sporită copiii, în special în locurile de agrement.

Pavel Apostol, șeful Serviciului de presă al Inspectoratului Național de Patrulare, a declarat că în perioada sărbătorilor, pe traseele naționale va fi dislocat un număr mai mare de echipaje de patrulare ca de obicei. Inspectorii vor măsura viteaza de deplasare cu ajutorul radarelor. De asemenea, vor fi desfășurate operațiuni speciale de identificare a șoferilor în stare de ebrietate.

Într-un alt briefing de presă, șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Mihail Harabagiu, a declarat că de sărbători peste 500 de salvatori și pompieri, cu 150 de autospeciale, vor fi gata să intervină în caz de situații excepționale. La necesitate, vor fi mobilizate forțe suplimentare. Au fost revizuite dată protocoalele de intervenție atât ale autorităților publice centrale, cât și ale celor locale. O atenție deosebită s-a acordat la verificarea protocoalelor drumarilor și a furnizorilor de energie electrică.

Salvatorii îndeamnă populația să respecte măsurile de securitate și normele antiincendiare. Oamenilor li se solicită să mențină accesul liber pentru intervenția ambulanțelor sau a autospecialelor pompierilor.

Sursa: IPN

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău