Numărul impresionant de cazuri de trădare anchetate în Ucraina. Cele mai multe au fost înregistrate în regiunile din estul țării

  • 02 August 2022 11:10
Numărul impresionant de cazuri de trădare anchetate în Ucraina. Cele mai multe au fost înregistrate în regiunile din estul țării

Serviciul de securitate de stat al Ucrainei a anunțat că investighează 752 de cazuri de trădare și colaborare, relatează The Guardian, citat de ziare.com.

Potrivit agenției, cele mai multe cazuri au fost documentate în regiunile Lugansk, Donețk, Zaporijie și Herson. ”O anchetă este în desfășurare asupra a peste 600 de angajați ai parchetului care au trecut granița după 24 februarie 2022”, se arată într-un comunicat emis de către Parchetul general ucrainean.

Comunicatul subliniază că ”identificarea trădătorilor în timpul războiului este o chestiune de securitate a statului ucrainean”. Parchetul a adăugat că cinci procurori și trei funcționari publici au fost identificați până acum ca fiind suspecți.

De asemenea, Ucraina a deschis 1.451 de cazuri penale care investighează infracțiuni comise asupra copiilor, a declarat procurorul general adjunct Igor Mustetsa.

Cel puțin 668 dintre cazurile deschise implică acte violente comise împotriva copiilor și includ acte de rănite, omor și violență sexuală. Alte 777 de cazuri se referă la atacuri asupra facilităților care se ocupă de îngrijirea copiilor, a adăugat Mustetsa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău