Numărul de cazuri noi de Covid în Republica Moldova este în creștere

  • 06 Iulie 2022 13:06
Numărul de cazuri noi de Covid  în Republica Moldova este în creștere

Numărul de cazuri noi de Covid în R. Moldova este în creștere. În ultima săptămână s-au înregistrat peste o mie de infectări, cifra fiind de trei ori mai mare față de luna iunie. Unele spitale au reintrodus măsurile anti Covid.

În perioada 27 iunie - 3 iulie, Agenția Națională de Sănătate Publică a confirmat 1014 cazuri de infectare cu virusul SARS COV-2. Este un număr de 3 ori mai mare  de îmbolnăviri față de perioada mai – iunie, anul curent. Potrivit experților, numărul nu este alarmant comparativ cu indicii țărilor europene, în R. Moldova fiind cel mai mic număr de infectări înregistrate, spune șefa secției supraveghere epidemiologică a gripei și a infecției respiratorii virale acute din cadrul Agenției Naționale de Sănătate Publică:

 „Dacă avem această creștere, noi suntem totuși printre țările cu cele mai joase incidențe din rândul țărilor europene. Dacă luăm spre exemplu în  Franța sunt la 1180 de cazuri la o populație de 100 mii populație, în Grecia 1014 cazuri la o populație de 100 mii, în Italia 906, ș.a.m.d.  În Rep. Moldova, la moment, sunt 27 de cazuri la 100 mii populație”, a spus Alina Druc.

Spitalul din Ialoveni a reintrodus restricțiile anticovid. Pacienții care intră în instituție sunt obligați să poarte masca, să își măsoare temperatura și să își dezinfecteze mâinile. Alina Druc a declarat pentru Radio Chișinău că două raioane sunt în zona galbenă:

„În ultima săptămână, în Chișinău și în raionul Ialoveni s-a înregistrat o creștere de peste 50 de cazuri la 100 mii de populație, respectiv în Chișinău 64  de cazuri și în Ialoveni 59 de cazuri la 100 mii de populație. Urmărind codurile de alertă, ne indică că aceste două raioane ar fi în zona galbenă. În celelalte teritorii administrative s-au înregistrat o incidență mai mică de 50 cazuri la 100 mii de populație, variind de la 47 de cazuri în Florești, 35 de cazuri – Criuleni și Vulcănești, până la 6 cazuri la 100 mii de populație în Cimișlia și 3 cazuri la o populație din Ceadîr-Lunga și Telenești”, a precizat Alina Druc.

Pentru evitarea răspândirii virusului SARS CoV-2, specialiștii recomandă utilizarea dezinfectanților, aerisirea spațiilor, iar în cazuri specifice autoritățile recomandă purtarea măștilor de protecție, respectarea distanței sociale și la primele simptome să se adreseze la medicul de familie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău