Numărul de beneficiari ai indemnizațiilor pentru concediul paternal ar putea crește

  • 06 Iulie 15:15
Numărul de beneficiari ai indemnizațiilor pentru concediul paternal ar putea crește

Numărul de beneficiari ai indemnizațiilor pentru concediul paternal ar putea fi mai mare. În acest sens, Guvernul a avizat pozitiv inițiativa legislativă de modificare a Codului muncii și Legii privind indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă și alte prestații de asigurări sociale.

Astfel, termenul în care poate fi solicitat concediului paternal urmează a fi extins de la 56 de zile la 12 luni, iar concediul de îngrijire a copilului până la vârsta de 3 ani, parțial plătit, va putea fi folosit de ambii părinți, în fracțiuni cu o durată de  4 luni, cel puțin.

De asemenea, proiectul prevede modificări la capitolul indemnizații pentru incapacitate temporară de muncă și alte prestații de asigurări sociale. Astfel, va fi inclusă o nouă opțiune pentru primirea indemnizației de îngrijire a copilului, și anume - acordarea acesteia în valoare de 90% din baza de calcul pentru fiecare copil, până la atingerea vârstei de 1 an și 2 luni. O altă modificare prevede acordarea indemnizației paternale. 

La fel, vor fi introduse formule de muncă care prevăd o flexibilitate mult mai mare în durata programului de lucru, locul desfășurării activității, alternarea zilelor lucrătoare și de odihnă. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Sun
26
Mon
26
Tue
26
Wed
26
Thu
26
Arhivă Radio Chișinău