Numărul cererilor online pentru stabilirea indemnizațiilor familiilor cu copii s-a dublat

  • 12 Martie 2021 14:32
Numărul cererilor online pentru stabilirea indemnizațiilor familiilor cu copii s-a dublat

În primele două luni ale anului 2021, numărul cererilor electronice de stabilire a indemnizațiilor adresate familiilor cu copii, depuse la Casa Națională de Asigurări Sociale, a crescut cu 128% față de aceeași perioadă a anului trecut. Potrivit CNAS, în luna ianuarie-februarie, în format online, prin intermediul serviciului electronic „e-Cerere Indemnizații”, disponibil pe site-ului oficial al CNAS, sau prin intermediul portalului www.servicii.gov.md/ecnas, 4361 persoane au depus cereri. Anul trecut, în aceeași perioadă, această cifră a constituit 1916, transmite IPN.

Familiile cu copii pot depune cererea online pentru stabilirea indemnizației unice la nașterea copilului, a indemnizației pentru creșterea copilului pentru persoanele asigurate și a indemnizației lunare pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de doi ani, pentru persoanele neasigurate. De asemenea, poate fi depusă cererea electronică pentru stabilirea indemnizației lunare de suport pentru creșterea până la vârsta de trei ani a copiilor gemeni sau a mai mulți copii născuți dintr-o singură sarcină și a indemnizației paternale. Cererea electronică este acceptată numai dacă solicitantul și copilul sunt înregistrați în Registrul de stat al populației și pe baza informațiilor din registru se confirmă relația de rudenie dintre solicitant și copil.

În prezent, pe site-ul oficial www.cnas.md sunt disponibile servicii electronice precum „e-Cerere Indemnizații”, „e-Cerere Reexaminare pensie”, „Acces CPAS”, „Programare online la CTAS”, „Statutul certificatului medical”, „Calculatorul vârstei de pensionare”, „Calculator pensie” și „Extrage CPAS”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău