Numărul cazurilor de noi îmbolnăviri înregistrate zilnic în lume, mai mare decât al celor înregistrate în China (OMS)

  • 26 Februarie 2020 16:52
Numărul cazurilor de noi îmbolnăviri înregistrate zilnic în lume, mai mare decât al celor înregistrate în China (OMS)

Numărul de noi persoane infectate zilnic cu noul coronavirus în lume este în prezent mai mare decât cel înregistrat în China, a anunțat miercuri Organizația Mondială a Sănătății (OMS), relatează AFP, preluat de AGERPRES.

Cu 411 de cazuri noi înregistrate în China și 427 de cazuri înregistrate în alte părți ale lumii marți, 'numărul de noi cazuri raportate în afara Chinei a depășit pentru prima dată numărul de noi cazuri raportate în China', a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, la sediul organizației de la Geneva.

Conform ultimelor cifre disponibile anunțate de OMS, China a raportat în total un număr de 78.190 de cazuri, dintre care 2.178 de decese după izbucnirea epidemiei.

Doar 10 noi cazuri au fost înregistrate marți în China în afara provinciei Hubei, unde virusul a apărut pentru prima dată în decembrie.

În timp ce epidemia de pneumonie virală a atins vârful crizei în China între 23 ianuarie și 2 februarie, ea se răspândește acum în alte părți ale lumii, fiind semnalate zilnic noi țări afectate.

După ce a vizitat mai multe provincii chineze, o misiune comună OMS-China a concluzionat că măsurile drastice luate de Beijing, precum construcția de noi spitale și ținerea în carantină a zeci de milioane de oameni, au permis evitarea unui număr mai mare de cazuri în această țară.

'Acest virus poate fi controlat', a mai spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

În afara Chinei, 2.790 de cazuri și 44 de decese au fost raportate în 37 de țări, conform ultimului bilanț OMS.

'Creșterea numărului de cazuri în afara Chinei a determinat unele mass-media și unii politicieni să facă presiuni pentru a fi declarată o pandemie. Nu ar trebui să ne grăbim să declarăm o pandemie fără o analiză amănunțită', a declarat șeful OMS.

'Folosirea cuvântului 'pandemie' într-o manieră imprudentă nu are niciun beneficiu tangibil, însă prezintă un risc semnificativ în ceea ce privește amplificarea inutilă și nejustificată a temerilor și a stigmatului, și paralizarea sistemelor. De asemenea, poate semnala că nu mai putem controla virusul, ceea ce nu este adevărat', a mai spus el. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău