Nu doar la Paști despre vorbitul de bine la români

  • 20 Aprilie 2012 11:09
Nu doar la Paști despre vorbitul de bine la români

S-a întâmplat un nou eveniment cărturăresc în Chișinău – 10 ani ai revistei BIBLIOpolis

S-a întâmplat un nou eveniment cărturăresc în Chișinău – 10 ani ai revisteiBIBLIOpolis. Invitații emisiunii Căile Cărții - doamna Lidia Kulikovski, academicianul Mihai Cimpoi, jurnalistul Vlad Pohilă - au numărat cu multă exactitate cei 448 (mi se pare!) de autori ai revistei, dintre care cei care au publicat mai mult decât zece articole în ultimii patru ani s-au învrednicit cu Mărul Contribuției – un ingenios trofeu, „recoltat” de circa 50 de autori.

Revista aniversară și revista Căile Cărții au același vector, iar înțelegerea vorbitului de bine la români e cu statut nuclear și într-un proiect și în altul – a vorbi de bine împlinirile valoroase! (Că pentru celelalte e păcat să pierdem timpul.)

În emisiune sunt vorbiți de bine doi poeți. Poetul Vasile Romanciuc, pus din plin la lucru în ultimele săptămâni de către diferite biblioteci, e portretizat din mers de către cei din studio, iar despre poetul Vasile Toma – mai précis: despre o carte nouă a poetului! – vorbește etnologul Victor Cirimpei.

De cărți e vorba, mereu de cărți bune e vorbe. Și despre cărturari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău