Noul șef al spionajului militar ucrainean: Trebuie să ne intensificăm semnificativ acțiunile de cercetare de-a lungul liniei de contact din Donbas

  • 13 August 2020 11:37
Noul șef al spionajului militar ucrainean: Trebuie să ne intensificăm semnificativ acțiunile de cercetare de-a lungul liniei de contact din Donbas

Kiril Budanov, șeful Serviciului de Informații al armatei ucrainene (GUR), a acordat agenției de presă Interfax – Ucraina, primul său interviu din cariera militară, la doar șase zile după ce a fost numit (05 august) în această funcție, scrie defenseromania.ro.

În prima parte a interviului, Budanov a enunțat obiectivele pe care structura de informații a Forțelor Armate ucrainene, trebuie să le atingă. Astfel, pe termen lung, scopul este de a crește nivelul de pregătire al serviciului, cu accent pe culegerea și înțelegerea informațiilor. Conform șefului GUR, pe termen scurt, se urmărește intensificarea semnificativă a cercetării de-a lungul liniei de contact din Donbas, iar pentru asta “noi trebuie să verificăm și să demontăm cu mare atenție orice activitate a celeilate părți, pentru a preveni provocările”. Budanov a adăugat că “fundamentul prezentului este planul prezidențial de pace”.

În a doua parte a interviului, șeful GUR a prezentat câteva repere din proiectul de adaptare a structurii pe care o conduce, la provocările viitorului. În acest sens, Budanov s-a referit la “creșterea nivelului tehnic, tehnologic și de management al GUR, în special la introducerea de noi soluții tehnologice în procesul de intelligence și, mai ales, soluții pentru culegerea/citirea informațiilor.”  A subliniat, de asemenea, necesitatea de „restructurare a formatelor lucrărilor analitice, astfel încât să se obțină concluzii de prognoză mai cuprinzătoare într-un timp mai scurt”. "Un alt domeniu este dezvoltarea, în principal în mediul online, a unor scenarii detaliate ale răspunsurilor noastre la anumiți stimuli externi și interni", a declarat șeful GUR.

Referindu-se la amenințările la adresa Ucrainei, Budanov a remarcat „războaiele de tip nou, care implică nu numai grupuri militare, ci și structuri civile și care sunt perfect deghizate în diverse programe de propagandă puternice”. „Trebuie să învățăm să distingem componenta militară în aceste potențiale conflicte, să îi indicăm prezența în avans și să prevenim posibilitatea conflictelor militare”, a adăugat acesta.

Potrivit șefului GUR, orice țară se confruntă în prezent cu următoarele riscuri: "o lume globalizată, frontiere deschise, negarea rapidă a informațiilor, numeroase centre de intenții ostile, o creștere accentuată a capabilităților tehnice de a iniția anumite ciocniri. Și toate astea înseamnă bani și modernizare".

Citiți continuarea pe defenseromania.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
-3,76
Fum
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Tue
0
Wed
1
Thu
4
Fri
5
Sat
4
Arhivă Radio Chișinău