Noul șef al Forței Quds din Iran spune că are ca scop îndepărtarea SUA din regiune

  • 06 Ianuarie 2020 08:45
Noul șef al Forței Quds din Iran spune că are ca scop îndepărtarea SUA din regiune

Noul șef al Forței Quds din Iran, Esmail Qaani, a declarat că are drept scop îndepărtarea Statelor Unite din regiune, după ce comandantul Qassem Soleimani a fost ucis vineri într-un atac aerian american în capitala irakiană Bagdad, a informat luni presa de stat iraniană, potrivit Reuters, preluat de Mediafax.ro

"Promitem să continuăm calea martirului Soleimani cu aceeași forță ... și singura compensație pentru noi ar fi îndepărtarea Americii din regiune", a declarat pentru radioul de stat, Esmail Qaani, înaintea înmormântării lui Soleimani în capitala Teheran.

Armata americană l-a asasinat vineri dimineață, în orașul irakian Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forței Quds din cadrul Gardienilor Revoluției din Iran.

Soleimani, 62 de ani, a fost un proeminent lider militar iranian - șeful Forței Quds din cadrul Gărzilor Revoluționare și arhitectul influenței răspândite a Iranului în Orientul Mijlociu.

Iranul sugerează că se pregătește de un „război sângeros”, după moartea generalului Qasem Soleimani.

Iranienii au dat un semnal serios în acest sens arborând pentru prima dată în istorie steagul roșu deasupra unei moschei considerată loc sacru.

Arborarea steagului roșu simbolizează începerea unui „război sângeros” în cultura arabă, informează Daily Mail. Steagul a fost arborat la moscheea Jamkaram din orașul Qom, un loc considerat sacru și sfânt în Orientul Mijlociu încă din Evul Mediu.

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău