Noul șef al Delegației Uniunii Europene în Rep. Moldova, Jānis Mazeiks, apreciază determinarea guvernării de la Chișinău de a implementa reformele propuse

  • 03 Octombrie 2021 11:58
Noul șef al Delegației Uniunii Europene în Rep. Moldova, Jānis Mazeiks, apreciază determinarea guvernării de la Chișinău de a implementa reformele propuse

Noul șef al Delegației Uniunii Europene în Rep. Moldova, Jānis Mazeiks, apreciază determinarea guvernării de la Chișinău de a implementa reformele pe care și le-a propus.

Într-o postare pe Facebook, la o lună de la preluarea postului, Janis Mazeiks scrie că în această perioadă a avut mai multe întâlniri importante cu primele persoane în stat, și cu unii miniștri pentru a discuta sectoarele importante pentru cooperarea Rep. Moldova cu UE.

 „Am avut întrevederi cu președintele țării, cu prim-ministrul și miniștrii pe domeniile importante pentru cooperarea UE-RM, cum ar fi ministrul Justiției sau cu vicepremierul pentru reintegrare. În cadrul acestor întâlniri, am putut să-mi dau seama despre voința noului Guvern de a munci foarte mult pentru reformele mult dorite ale țării”, a menționat Janis Mazeikas.

Ambasadorul european s-a referit și la recenta vizită la Bruxelles a premierului Natalia Gavrilița.

„Vizita de nivel înalt la Bruxelles a premierului Natala Gavrilița și a ministrului de externe Nicu Popescu au demonstrat în mod clar disponibilitatea UE de a susține Rep. Moldova. La fiecare întâlnire, oficialii europeni de rang înalt și-au afirmat puternicul sprijin pentru agenda ambițioasă de reforme a Guvernului RM, în special pentru statul de drept, reforma justiției și lupta împotriva corupției ”, scrie Jānis Mazeiks.

Șeful delegației UE la Chișinău a mai amintit de lupta împotriva pandemiei de Covid-19 și de ajutorul oferit de instituțiile europene Rep. Moldova. Totodată, el a făcut apel către cetățeni să se vaccineze.

 „E trist de văzut noul val de infectări cu COVID-19 în Rep. Moldova. UE va ajuta Moldova să depășească pandemia și efectele sale. Cel mai scurt drum pentru a pune capăt restricțiilor este vaccinarea. Vă chem pe toți să vă vaccinați”, a mai spus diplomatul european.

Jānis Mazeiks este diplomat de carieră. El a fost subsecretar de stat, director politic în cadrul Ministerului de Externe al Letoniei. Anterior, a deținut funcția de reprezentant permanent al Letoniei la Națiunile Unite.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău