Noul regulament de înmatriculare a autovehiculelor și remorcilor a fost publicat în Monitorul Oficial

  • 04 August 2017 13:12
Noul regulament de înmatriculare a autovehiculelor și remorcilor a fost publicat în Monitorul Oficial

Noul regulament privind înmatricularea automobilelor și a remorcilor a fost publicat astăzi, 4 august, în Monitorul Oficial, transmite IPN.

Potrivit regulamentului, proprietarii de vehicule sunt obligați să solicite înmatricularea lor înainte de a le pune în circulație. Dacă  proprietari ai vehiculelor sunt persoane ce nu au împlinit vârsta de 14 ani, operațiunile de înmatriculare se efectuează în numele lor la cererea părinților, adoptatorilor sau tutorilor, iar în cazurile în care proprietari sunt persoane cu vârsta de la 14 la 18 ani, solicitările vor veni din partea lor personal cu încuviințarea părinților, adoptatorilor sau a tutorilor.

Vehiculele importate în Republica Moldova se înmatriculează pe numele persoanelor juridice și fizice pentru care au fost eliberate documentele vamale. Restricția nu se va extinde asupra vehiculelor importate de către agenții economici care au ca gen de activitate comercializarea vehiculelor. Restricția nu se va extinde și asupra vehiculelor importate de către persoanele fizice și transmise soților, copiilor și părinților sau întreprinderilor ai căror fondatori sunt.

Pentru vehiculele aflate în regim vamal de admitere temporară perioada de înmatriculare temporară nu poate depăși termenul-limită acordat de autoritatea vamală sau durata dreptului de ședere de care beneficiază cetățenii străini. Nu vor putea fi înmatriculate în Republica Moldova autovehiculele și remorcile care la introducerea în Republica Moldova nu au fost plasate în niciun regim vamal sau destinație vamală.

Pentru a înmatricula permanent sau temporar automobilul solicitantul va trebui să prezinte o cerere, documentul care atestă dreptul de proprietate asupra autovehiculului sau remorcii, actul de identitate, dovada efectuării inspecției tehnice periodice și dovada plății taxei pentru folosirea drumurilor, copia documentului de asigurare obligatorie de răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule, în termenul de valabilitate al acestuia.

Regulamentul vine ca o modificare a Hotărârea Guvernului „ Cu privire la reorganizarea Sistemului informațional automatizat de căutare „Automobilul” în Registrul de stat al transporturilor și introducerea testării autovehiculelor și remorcilor acestora”.

Prezenta hotărâre a fost votată de Guvern pe 24 iulie curent și intră în vigoare din momentul creării condițiilor necesare pentru punerea în circulație a certificatelor de înmatriculare de tip nou, dar nu mai târziu de data de 1 martie 2018.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:1,54 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău