Noul procuror-şef al DNA, Anca Jurma, şi-a preluat mandatul

  • 12 Iulie 19:57
Noul procuror-şef al DNA, Anca Jurma, şi-a preluat mandatul

La Bucureşti, noul procuror-şef interimar al DNA, Anca Jurma, şi-a preluat, astăzi, mandatul de la predecesoarea sa, Laura Codruţa Kövesi.

Într-o scurtă declaraţie de presă, la sediul DNA, ea a spus că va avea ca priorităţi combaterea corupţiei la nivel înalt cu respectarea normelor procedurale şi a drepturilor fundamentale ale cetăţenilor.

Anca Jurma a precizat că se va strădui să asigure un mandat echilibrat şi a subliniat reperele pe care DNA trebuie să-şi continue activitatea.

Anca Jurma: DNA va trebui să rămână în continuare o instituţie puternică, independentă şi relevantă atât timp cât România încă se confruntă cu fenomenul corupţiei. Acordăm o prioritate absolută resepectării normelor procedurale, standardelor europene şi internaţionale şi drepturilor fundamentale ale cetăţeanului.

La rândul său, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a dat asigurări cu acest prilej că lupta împotriva corupţiei va continua cu fermitate şi va fi aplicată legislaţia în acest domeniu.

Augustin Lazăr: Lupta anticorupţie va continua cu fermitate. Aplicarea legislaţiei anticorupţie se va efectua în continuare în conformitate cu normele şi standardele internaţionale de eficacitate şi de apărare a drepturlor fundamentale.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a mai subliniat că Anca Jurma este un procuror cu foarte multă experienţă şi persoana potrivită pentru şefia DNA. De asemenea, el a afirmat că nu poate fi uitat faptul că motivele revocării Laurei Codruţa Kövesi de la conducerea DNA generează îngrijorare printre magistraţi în legătură cu independenţa lor.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chişinău
28 °C
Nori împrăștiați
Umiditate:51 %
Vint:2,6 m/s
Vin
22 °C
Sâm
23 °C
Dum
22 °C
Lun
23 °C
Mar
23 °C

Curs oficial BNM 20 Iulie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3301 -0.0438
USD 16.6631 -0.0076
RON 4.1508 -0.0109
UAH 0.6307 -0.0015
RUB 0.2622 -0.0022
Arhivă Radio Chișinău