Noul președinte al Partidului Mișcarea Populară din România este Eugen Tomac

  • 17 Iunie 2018 09:40
Noul președinte al Partidului Mișcarea Populară din România este Eugen Tomac

Noul președinte al Partidului Mișcarea Populară de la București este Eugen Tomac. El a fost ales vineri, 16 iunie, în această funcție, de congresul extraordinar al PMP, după ce fostul președinte al României Traian Băsescu a renunțat la șefia formațiunii.

Deputatul Eugen Tomac a obținut votul de încredere al colegilor săi cu moțiunea intitulată „Reîntregim România”, un document prin care își asumă responsabilitatea de a continua linia politică trasată de Traian Băsescu. El le-a cerut celor peste 2500 de delegați prezenți la Congresul PMP să nu le pară rău pentru cei care au trădat partidul și să aibă curajul de a-și urma obiectivele, relatează Radio România Actualități.

„Eu sunt unul dintre românii care nu s-au născut în România de astăzi, dar s-a născut în România care a fost făurită la 1918. Eu sunt unul dintre românii care a venit la București pentru a studia istorie. Am știut că aduc în spatele meu mesajul unei generații întregi care aștepta dreptate pentru Basarabia și mi-am asumat acest steag și îl voi duce cu toată forța mai departe pentru că cred în acest proiect al reîntregirii noastre. Să nu credeți că doar obiectul reunirii Republicii Moldova cu România trebuie să fie obiectivul nostru, dar el este stâlpul care face diferența între noi și celelalte partide”, a declarat Eugen Tomac.

În discursul în care și-a anunțat retragerea, Traian Băsescu a subliniat că preluarea conducerii PMP de o generație mai tânără reprezintă o nouă etapă pentru partid de relansare, iar primul proiect și cel mai important trebuie să fie reîntregirea țării.

Traian Băsescu le-a mai cerut colegilor săi să lupte pentru o justiție independentă și o legislație care să nu permită controlul politic în procedura de numire și revocare a procurorilor./lbadiu

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău