Noul penitenciar din Chișinău va fi construit în Bubuieci

  • 02 Noiembrie 2016 10:37
Noul penitenciar din Chișinău va fi construit în Bubuieci

Din 14 noiembrie, vor începe lucrările de proiectare pentru noul penitenciar al capitalei. Terenul pe care urmează a fi ridicat se află în comuna Bubuieci, iar compania olandeză de proiectare, în consorțiu cu alte două companii, va elabora proiectul de construcție, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă remis de Ministerul Justiției se menționează că contractul a fost semnat și prevede 12 luni de activitate pentru definitivarea conceptului noului penitenciar.

Selecția finală a fost făcută în cadrul concursului internațional de achiziție a lucrărilor de proiectare, pe 8 septembrie anul curent, după interviurile cu trei companii străine selectate din cele șase care și-au prezentat ofertele tehnice.

Construcția viitorului penitenciar va contribui la realizarea obiectivelor Guvernului în reformarea organizării și managementului Departamentului Instituțiilor Penitenciare, cu scopul stabilirii unor noi standarde de siguranță, securitate și disciplină, fără a afecta demnitatea deținuților, în conformitate cu Regulamentul CoE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:1,54 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Arhivă Radio Chișinău