Noul lockdown din Anglia va expira automat în 2 decembrie, dă asigurări Boris Johnson

  • 04 Noiembrie 2020 17:05
Noul lockdown din Anglia va expira automat în 2 decembrie, dă asigurări Boris Johnson

Noul lockdown care va intra în vigoare joi în Anglia pentru a ține sub control al doilea val al pandemiei de COVID-19 va lua sfârșit ''în mod automat'' la 2 decembrie, a promis miercuri premierul britanic Boris Johnson, transmit Reuters și AFP, preluat de Agerpres.

''Aceste măsuri din toamnă vizând combaterea creșterii (numărului de cazuri de COVID-19) vor expira automat pe 2 decembrie'', a indicat liderul conservator în fața membrilor Camerei Comunelor, înaintea votului privind acest al doilea lockdown din Anglia.

El s-a declarat optimist în legătură cu perspectivele pe termen lung în pofida faptului că pandemia creează probleme grave pe termen scurt. ''Deși acum sunt mai optimist privind viitorul pe termen mediu și lung decât am fost timp de multe luni, nu poate exista niciun dubiu că situația de astăzi este gravă și că nevoie de acțiune este acută'', a spus Johnson.

Într-un mesaj video difuzat anterior la conferința anuală a organizației patronale CBI, Boris Johnson dăduse deja asigurări că lockdownul din Anglia va fi ridicat pe 2 decembrie, el mulțumind companiilor pentru ''eforturile eroice'' făcute de la începutul pandemiei.

Aceste declarații diferă de cele ale ministrului Michael Gove, responsabil pentru coordonarea acțiunii guvernamentale, care duminică a indicat că lockdownul din Anglia s-ar putea prelungi dincolo de 2 decembrie, în funcție de evoluția situației COVID-19.

Celelalte componente ale Regatului Unit - Scoția,Țara Galilor și Irlanda de Nord - au propriile lor politici și în ultimele săptămâni au introdus restricții mai dure cu privire la limitarea răspândirii COVID-19.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău