Noul Guvern vrea să separe domeniile sănătății și muncii în două ministere distincte

  • 17 Iunie 2019 16:02
Noul Guvern vrea să separe domeniile sănătății și muncii în două ministere distincte

Ala Nemerenco, noua ministră a sănătății, muncii și protecției sociale a fost prezentată azi funcționarilor din instituția pe care o va conduce. În cuvântul de prezentare, premierul Maia Sandu a spus că a fost o idee proastă fuzionarea domeniilor sănătății și muncii într-un singur minister. „Trebuie să corectăm această decizie, pe care eu o cred neinspirată”, a spus Maia Sandu, citată de IPN.

În ceea ce privește noua ministră, Maia Sandu a mai precizat că Alla Nemerenco are experiență managerială și cunoaște lucrurile în profunzime.

Alla Nemerenco a spus că pe agenda sa pe primul plan este personalul medical și asistentul social, personalul care lucrează în protecția socială, mărirea salariilor acestora fiind prioritară. „Tot pe primul loc este și pacientul. Tot ce facem este pentru el și nu doar prin declarații sterile. Trebuie să începem să deschidem ușa Ministerului Sănătății, să renunțăm la toată birocrația și să renunțăn la toată greutatea cu care circulă pacientul prin sistemul nostru”, a declarat Alla Nemerenco.

Alla Nemerenco este născută în anul 1959. După ce a absolvit
 Facultatea medicină generală, Institutul de Stat de Medicină și Farmacie din Chișinău, a făcut masterul în management sănătate publică la USMF „Nicolae Testemițanu”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău