Noul coronavirus a reapărut în Noua Zeelandă după o pauză de 25 de zile

  • 16 Iunie 2020 10:15
Noul coronavirus a reapărut în Noua Zeelandă după o pauză de 25 de zile

Noua Zeelandă a raportat marți două cazuri noi de coronavirus, fapt care a pus capăt perioadei de 25 de zile în care în această țară nu a fost confirmată nicio infectare cu SARS-CoV-2, au anunțat autoritățile sanitare locale, citate de AFP, preluat de Agerpres.

Cele două persoane purtătoare ale noului coronavirus au sosit recent din Marea Britanie, a declarat ministrul neozeelandez al Sănătății, potrivit căruia cele două cazuri "sunt asociate".

Doar rezidenții neozeelandezi și familiile lor sunt autorizate să se întoarcă în acest stat-arhipelag, cu câteva mici excepții, ce vizează persoanele care călătoresc din motive profesionale sau umanitare.

Toți vizitatorii sunt plasați la sosirea lor pe teritoriul neozeelandez într-o carantină de 14 zile.

În acest arhipelag din Pacificul de Sud, care are o populație de 5 milioane de locuitori, au fost confirmate 1.154 de cazuri de infectare cu noul coronavirus și 22 de decese.

Săptămâna trecută, Noua Zeelandă a raportat că nu mai avea niciun caz activ și că toate restricțiile naționale au fost ridicate, mai ales măsurile de distanțare socială și restricțiile ce vizau numărul de persoane autorizate să participe la adunări publice.

Prim-ministrul Jacinda Ardern a explicat luni că nu și-a declarat țara "eliberată de coronavirus", deoarece știa "că vor exista cazuri noi în viitor".

"Bineînțeles, speranța noastră și așteptarea noastră este ca acele cazuri să fie reperate la frontieră. Dacă acele persoane sunt plasate în carantină reprezintă un fapt foarte diferit de situația în care ele s-ar fi aflat în cadrul populației", a declarat ea în fața jurnaliștilor locali. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău