Noul comandant șef al forțelor ucrainene, Oleksandr Sîrski, vrea să perfecționeze armata pentru a câștiga războiul

  • 09 Februarie 14:32
Noul comandant șef al forțelor ucrainene, Oleksandr Sîrski, vrea să perfecționeze armata pentru a câștiga războiul

Noul comandant șef al forțelor ucrainene, Oleksandr Sîrski, a pledat vineri, în primul său mesaj public în această calitate, pentru "perfecționarea" armatei pentru ca Ucraina să poată câștiga războiul și a subliniat că drumul spre victorie depinde de inovații constante în modul de a duce războiul, menționând elemente tehnologice precum dronele și războiul electronic, scrie Agerpres.

"Numai schimbarea și perfecționarea continuă a mijloacelor și metodelor de război ne vor permite să reușim", a transmis el pe Telegram, înainte de a proclama: "Împreună spre victorie!".

"Noi sarcini se află pe ordinea de zi. Înainte de toate, este vorba de a planifica în mod clar și detaliat acțiunile tuturor organismelor (...) ținând cont de nevoile frontului în materie de cele mai recente arme furnizate de partenerii internaționali', a adăugat Sîrski.

Armata duce lipsă de muniții, în timp ce ajutorul militar occidental s-a redus considerabil de la eșecul contraofensivei ucrainene din vara anului 2023.

"Distribuirea și livrarea rapidă și rațională a tot ceea ce este necesar pentru unitățile de luptă a fost și rămâne principala sarcină a logisticii militare", a adăugat el.

Generalul Sîrski a dat asigurări că limitarea pierderilor umane este o prioritate a sa, în contextul în care unii militari spun că nu-i pasă suficient de mult de viețile oamenilor săi.

"Viața și sănătatea soldaților au fost întotdeauna și rămân principala valoare a armatei ucrainene", a afirmat el, promițând o pregătire mai bună pentru soldații din unitățile de luptă.

Sîrski a fost numit joi în funcția de comandant șef în locul generalului Valeri Zalujnîi, extrem de popular, președinția ucraineană argumentând că era nevoie de o schimbare după doi ani de război, în timp ce frontul pare să fie înghețat, iar armata ucraineană se află sub presiune, lipsită de oameni și muniție.

Vineri, președintele Volodimir Zelenski i-a acordat titlul de "Erou al Ucrainei" fostului șef al armatei Valeri Zalujnîi, la o zi după ce l-a eliberat din funcție în cea mai mare remaniere de la vârful armatei de când a început războiul, se arată într-un decret publicat pe site-ul președinției de la Kiev.

Zelenski i-a acordat titlul de "Erou al Ucrainei" și șefului Direcției Principale de Informații din Ministerul Apărării (GUR), Kirilo Budanov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău