Noua Zeelandă prelungește carantina în tentativa de a stăvili răspândirea variantei Delta a Coronavirus

  • 20 August 2021 12:31
Noua Zeelandă prelungește carantina în tentativa de a stăvili răspândirea variantei Delta a Coronavirus

Prim-ministra Noii Zeelande, Jacinda Ardern, i-a îndemnat vineri pe cetățeni să respecte strategia sa de a elimina varianta Delta cu răspândire rapidă, ordonând prelungirea carantinei până marți, transmite g4media.ro.

Criticii lui Ardern se întreabă dacă ea poate repeta performanța de anul trecut de a elimina aproape toate cazurile COVID-19, în timp ce guvernul său se luptă să vaccineze populația confruntată cu varianta Delta mai infecțioasă, potrivit sursei citate

Am mai avut această experiență … știm că strategia de eliminare funcționează„, a declarat Ardern într-o conferință de presă. „Cazurile cresc și apoi scad până nu mai avem niciunul. Este o metodă încercat și care funcționează … trebuie doar s-o aplicăm”.

Ardern a extins carantin pentru 5,1 milioane de locuitori până marți la miezul nopții, pe măsură ce focarul s-a extins dincolo de cel mai mare oraș, Auckland, până la capitala Wellington.

Cele 11 noi cazuri de vineri, trei în Wellington, au ridicat la 31 de ani numărul de infecții din Noua Zeelandă.

Cei infectați din Wellington călătoriseră recent la Auckland, vizitând locuri identificate ca fiind expuse focarului.

Pur și simplu nu cunoaștem întreaga amploare a acestui focar Delta”,a adăugat Ardern. “Vrem ca întreaga țară să fie în stare de alertă maximă chiar acum”.

Nou-zeelandezii au trăit fără infecții și fără restricții până când Ardern a ordonat marți un carantina de trei zile la nivel național, cu o carantină de șapte zile pentru Auckland, după descoperirea primului caz din februarie.

Ministrul sănătății Ashley Bloomfield a avertizat că această carantină la epicentrul focarului Auckland ar putea fi extinsă și mai mult.

Carantina dură introdusă de Ardern și închiderea frontierelor internaționale din martie 2020 au contribuit la restrângerea COVID-19, dar guvernul se confruntă acum cu întrebări legate de lansarea întârziată a campaniei de vaccinare, precum și de creșterea costurilor într-o țară care depinde în mare măsură de forța de muncă a imigranților.

Doar aproximativ 19% din populație a fost complet vaccinată, cel mai lent ritm în rândul națiunilor dezvoltate din Organizația pentru Cooperare și Dezvoltarea Economică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău