Noua Zeelandă continuă cu măsurile dure de lockdown: Cel mai mare oraș, pus în carantină pentru încă 14 zile

  • 18 Octombrie 2021 10:20
Noua Zeelandă continuă cu măsurile dure de lockdown: Cel mai mare oraș, pus în carantină pentru încă 14 zile

Auckland, cel mai mare oraș din Noua Zeelandă, va rămâne sub incidența restricțiilor anti-COVID-19 pentru cel puțin încă 14 zile, a anunțat luni prim-ministrul țării, Jacinda Ardern, relatează DPA, citat de hotnews.ro.

În Auckland, un oraș cu o populație de aproximativ 1,7 milioane de locuitori, autoritățile neozeelandeze au impus măsuri antiepidemice foarte stricte în urmă cu două luni, după ce un singur caz de infectare cu SARS-CoV-2 a fost detectat în data de 18 august. De atunci, numărul persoanelor infectate în cadrul acelui focar a ajuns la 2.005.
 
Jacinda Ardern a precizat că restricțiile din Auckland sunt cele mai dure care au fost adoptate de o țară din OECD (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică), în contextul în care magazinele din acest oraș au putut să funcționeze doar prin intermediul serviciilor de livrări, iar școlile au fost închise.
 
Rezidenții puteau să își viziteze rudele și prietenii doar în spații deschise, atât timp cât respectau regulile de distanțare socială, întrunirile erau limitate la doar două familii diferite, iar numărul participanților era de cel mult 10 persoane, a precizat premierul neozeelandez.
 
Restricțiile vor fi relaxate în regiunea învecinată Northland, unde elevii vor putea să revină în școli, iar magazinele vor fi redeschise.
 
În schimb, în urma depistării noului coronavirus în apele reziduale din regiunea Waikato, rezidenții vor rămâne sub incidența restricțiilor similare celor din Auckland cel puțin până vineri, a precizat prim-ministrul Noii Zeelande.
 
Aproximativ 85% din populația eligibilă pentru vaccinare din Noua Zeelandă a fost inoculată cu cel puțin o doză a unor vaccinuri anti-COVID-19, iar 66% dintre rezidenți au fost vaccinați cu schemă completă.
 
Noua Zeelandă, o țară cu o populație de 5 milioane de locuitori, a raportat aproximativ 4.600 de cazuri de COVID-19 și 28 de decese asociate acestei maladii de la începutul pandemiei.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău