Noua Zeelandă | Atacatorul de la Christchurch, inculpat pentru terorism

  • 21 Mai 2019 10:30
Noua Zeelandă | Atacatorul de la Christchurch, inculpat pentru terorism

Australianul care, la 15 martie, a ucis 51 de persoane și a rănit alte câteva zeci în două moschei din Christchurch a fost inculpat pentru terorism, a anunțat marți poliția din Noua Zeelandă, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Împotriva lui Brenton Tarrant a fost formulată acuzația de terorism în baza legii antiteroriste din 2002, a precizat poliția într-un comunicat.

Împotriva lui Trenton au mai fost formulate încă un cap de acuzare de omor, după decesul unui cetățean turc la începutul acestei luni, și două de tentativă de omor.

În total, australianul va trebui să răspundă la 51 de capete de acuzare pentru omor și 41 de capete de acuzare pentru tentativă de omor.

Brenton Tarrant, un adept autodeclarat al 'supremației albilor', este acuzat că a deschis focul în moscheile al-Noor și Linwood pe 15 martie, în cel mai grav atac armat comis în această țară.

La 28 aprilie, australianul de 28 de ani a fost audiat prin videoconferință la Înalta Curte din Christchurch din sigura închisoare de maximă securitate din Noua Zeelandă, aflată în orașul Auckland, la peste 1.000 km nord de locul atentatelor.

Inculpatul urmează să fie supus unui examen psihiatric și va fi adus din nou în fața instanței la data de 14 iunie. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău