Noua pistă a Aeroportului Internațional Chișinău a fost inaugurată

  • 13 Septembrie 2018 15:33
Noua pistă a Aeroportului Internațional Chișinău a fost inaugurată

Noua pistă pentru decolarea și aterizarea aeronavelor pe Aeroportul Internațional Chișinău a fost inaugurată. Aceasta are o lungime de 2,4 km și o lățime de 45 de metri. Pista este dotată cu sistem de iluminat modern și sistem de balizaj luminos care oferă aeronavelor siguranță în condiții de vizibilitate redusă.

De asemenea, este dotată cu echipamente de radionavigație, care permit aterizarea din orice unghi și orice direcție, transmite IPN.

Ministrul economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici, a spus la lansarea pistei că acest lucru va permite creșterea numărului de servicii și pasageri, care folosesc transportul aerian. „Esențial este impactul pentru economia națională. Într-o mare parte din țările lumii, serviciile transportului aerian au o cotă mare în PIB. Vreau să reușim același lucru”, a spus Chiril Gaburici.

Noua pistă dispune de aproape 30 de locuri de parcare pentru aeronave. Zborurile de pe noua pistă au fost lansate astăzi, începând cu ora 12.00. Costul proiectului a fost de aproape 17 milioane de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:1,03 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău