Nouă lungmetraje, eligibile spre nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin

  • 16 Decembrie 2017 08:05
Nouă lungmetraje, eligibile spre nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin

Nouă lungmetraje au rămas pe lista scurtă a peliculelor eligibile spre nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. Printre acestea se află "In the Fade", cel mai recent film al regizorului german de origine turcă Fatih Akin, dar și "The Square", filmul suedez care a câștigat trofeul Palme d'Or în 2017, informează AFP.

Pe lista scurtă a celor nouă pelicule eligibile pentru a fi nominalizate la Oscarul pentru cel mai bun film străin se află lungmetrajul israelian "Foxtrot", cel libanez "The Insult", cel senegalez "Felicite", filmul rusesc "Loveless", dar și cel sud-african "The Wound", au anunțat reprezentanții Academiei de film americane, instituția care decernează premiile Oscar.

Drama chiliană "Una mujer fantastica", despre o femeie transsexuală confruntată cu moartea partenerului ei de viață, comedia suedeză cu accente de satiră "The Square", premiată cu trofeul Palme d'Or la Cannes în acest an, pelicula ungară "On Body and Soul", recompensată cu Ursul de Aur la Berlinala din 2017, și cel mai recent film regizat de Fatih Akin, "In the Fade", rămân de asemenea în cursă.

Lungmetrajul "120 Battements par minute", de Robin Campillo, care reprezenta propunerea Franței, nu a fost reținut dintre cele 92 de filme candidate. Nici propunerea României, filmul "Fixeur", regizat de Adrian Sitaru, nu a fost inclus pe lista scurtă, unde nu a fost reținut nici cel mai recent film regizat de Angelina Jolie, intitulat "First They Killed My Father".

Cele cinci filme care vor fi nominalizate vor fi anunțate pe 23 ianuarie în același timp cu nominalizările de la celelalte categorii ale premiilor Oscar, cele mai prestigioase distincții din cinematografia americană.

Cea de-a 90-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc la Dolby Theatre din Hollywood pe 4 martie.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău