Nouă destinații de ecoturism din România, în centrul atenției publicului de la Londra

  • 03 Februarie 2019 17:40
Nouă destinații de ecoturism din România, în centrul atenției publicului de la Londra

Asociația de Ecoturism din România anunță că în acest an a reușit să pună România în centrul atenției publicului britanic sub brand-ul Discover Eco-Romania, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

În perioada 31 ianuarie - 3 februarie 2019, nouă destinații cu profil de ecoturism și 37 firme lansează invitația Descoperă Eco-Romania publicului britanic, în cadrul stand-ului AER de la Londra. În plus, după ce mai mulți ani a participat la târgul de turism Destinations cu stand propriu, AER a reușit în 2019 să devină partenerul principal al evenimentului, având o expunere specială în media expoziției. Astfel peste 80.000 de vizitatori vor vedea, discuta și citi despre România frumoasă și ecoturistică.

"În acest fel proiectăm o imagine reală, a unei părți speciale a României. Ne dorim să atragem turiștii în destinațiile ce se dezvoltă în armonie cu localnicii și natura locului. Afacerile promovate de noi au o calitate excepțională a produsului turistic, dar și o responsabilitate specială pentru mediul natural și social. Aceste oferte sunt extrem de căutate de publicul britanic și nu numai, întrucât există un interes crescut din partea lui pentru activitățile în natură și în zona rurală" a declară directorul AER, Bogdan Papuc.

Cele nouă destinații cu profil ecoturistic, promovate de AER în 2019 sub brand-ul Discover Eco-Romania: Țara Hațegului - Retezat, Țara Dornelor, Eco-Maramureș, Pădurea Craiului - Apuseni, Ținutul Zimbrului - Neamț, Colinele Transilvaniei, Băile Tușnad și Împrejurimile, Delta Dunării și Piatra Craiului - Brașov.

"Deși ecoturismul este o nișă a turismului internațional, pentru România este unul din pilonii de bază atât din punct de vedere al dezvoltării a numeroase zone, dar și prin proiectarea unei imagini generale extrem de atrăgătoare pentru țara noastră. Ne-am dori o profesionalizare a întregii politici de marketing a României și o susținere consecventă a sectorul de ecoturism în special de către Ministerul Turismului, dar și de mediul de afaceri, căci experiența noastră directă de peste 15 ani pe piețele occidentale ne spune că atractivitatea României în contextul global este acum în creștere", subliniată președintele AER, Andrei Blumer.

România este printre primele țări din lume care aplică un standard pentru evaluarea destinațiilor de ecoturism adaptat după criteriile Consiliului Mondial al Turismului Durabil (GSTC) și administrat de Ministerul Turismului.

AER are misiunea de a promova și dezvolta ecoturismul pentru a contribui la conservarea naturii și a veni în sprijinul comunităților locale din zonele cu valoare naturală. În acest fel, AER contribuie la creșterea calității serviciilor legate de ecoturism și promovează natura ca element esențial al imaginii turistice a României. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău