Nou record de cazuri de coronavirus în Polonia

  • 06 August 2020 15:35
Nou record de cazuri de coronavirus în Polonia

Polonia a raportat joi un număr record de infecții cu noul coronavirus, pentru a cincea oară în ultima săptămână, conform Ministerului Sănătății de la Varșovia, care a anunțat noi restricții la nivel local pentru a limita numărul de noi cazuri, transmite Reuters.

Noul record este de 726 noi cazuri de infecții, fiind pentru prima oară când numărul zilnic al infectărilor a depășit valoarea de 700. Acest anunț a venit în contextul restricțiilor ce vor fi reintroduse în 19 regiuni administrative puternic afectate de pandemie.

Printre aceste restricții, ce vor intra în vigoare începând de sâmbătă, se numără purtarea obligatorie a măștilor și folosirea doar a jumătate din locurile din mijloacele de transport în comun, a anunțat ministrul adjunct al sănătății, Janusz Cieszynski, într-o conferință de presă.

"Vom limita și numărul de persoane care vor putea să participe la nunți, înmormântări și la alte evenimente", a mai susținut el.

Regiunea Silezia, din sud, a înregistrat cel mai mare număr de noi infectări - 137. În această regiune a fost depistat un focar în rândul minerilor, iar răspândirea rapidă a infecțiilor a dus la o reducere temporară a producției de cărbune în luna iunie.

În zilele următoare, numărul de noi cazuri ar putea oscila între 500 și 700, în contextul în care testările continuă în mod intensiv în zonele cele mai afectate, a precizat și ministrul polonez al sănătății, Lukasz Szumowski, joi, în cadrul unei conferințe de presă, conform DPA.

În prezent nu există motive pentru a reintroduce măsura izolării în carantină pentru persoanele care sosesc în Polonia din străinătate, a declarat joi un purtător de cuvânt al guvernului, Piotr Mueller, citat de agenția PAP.

Polonia a raportat în total 49.515 de cazuri de infecție cu noul coronavirus și 1.774 de decese, la o populație de aproximativ 38 de milioane de locuitori, de la începutul pandemiei și până în prezent, conform Ministerului Sănătății, transmite AGERPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău