Nou atac cu drone în Moscova, o clădire comercială a fost lovită. Rușii au închis temporar un aeroport din capitală

  • 01 August 2023 08:46
Nou atac cu drone în Moscova, o clădire comercială a fost lovită. Rușii au închis temporar un aeroport din capitală

Apărarea aeriană rusă a doborât „mai multe” drone care vizau regiunea Moscovei, a declarat primarul Serghei Sobyanin, una dintre ele lovind un turn care fusese atacat și duminică, transmite The Guardian, citată de News.ro.

Ministerul rus al Apărării a declarat că două drone au fost distruse de sistemele de apărare aeriană în districtele Odintsovo și Narofominsk, în apropiere de Moscova, în timp ce o a treia a fost blocată și s-a prăbușit în capitală, a relatat, marți dimineață, agenția de presă de stat rusă Tass.

Ministerul a dat vina pe Kiev pentru aceste atacuri.

Sobyanin a declarat, într-o postare pe Telegram, că nu au fost raportați răniți.

„Fațada de la etajul 21 a fost avariată. Geamurile de 150 de metri pătrați au fost sparte”, a spus el.

Aeroportul Vnukovo din Moscova a fost, de asemenea, închis temporar, iar zborurile au fost redirecționate.

Atacurile au avut loc la două zile după ce președintele ucrainean Volodimr Zelenski a declarat că războiul vine în Rusia, după ce trei drone au fost doborâte duminică deasupra Moscovei, deși Ucraina nu a recunoscut responsabilitatea pentru aceste atacuri.

„Treptat, războiul se întoarce pe teritoriul Rusiei – în centrele sale simbolice și în bazele sale militare. Acesta este un proces inevitabil, natural și absolut corect”, a declarat Zelenski în discursul său video nocturn de duminică.

Atacurile de marți marchează cel puțin a cincea oară când vehiculele aeriene fără pilot au ajuns în capitala rusă din luna mai, când două drone au căzut deasupra Kremlinului.

Moscova și împrejurimile sale se află la peste 500 km de granița cu Ucraina și de conflictul în curs de desfășurare din această țară.

În atacul de duminică, Rusia a declarat că apărarea sa aeriană a doborât o dronă în Odintsovo, în regiunea înconjurătoare a Moscovei, în timp ce alte două au fost bruiate și s-au prăbușit în cartierul de afaceri al orașului Moscova.

Fotografii și înregistrări video au arătat că o dronă a smuls o parte din fațada unui zgârie-nori modern, IQ-Quarter, situat la 5,5 km de Kremlin. Clădirea, care a fost lovită din nou marți, găzduiește mai multe agenții guvernamentale, potrivit agenției ruse de știri Ria-Novosti.

Atacul asupra Moscovei a avut loc în timp ce Rusia a lansat propriul atac cu dronă, asupra orașului Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, rănind o persoană.

Două etaje ale unui cămin universitar au fost distruse și incendiate în timp ce Rusia a vizat zone „dens populate” ale orașului din nord-estul țării, a declarat marți, pe Telegram, primarul Ihor Terekhov, adăugând că au fost auzite trei explozii în oraș.

Șeful poliției din Harkov, Volodimir Timoshko, a declarat că au avut loc două lovituri pe timp de noapte – una asupra colegiului și una asupra centrului orașului. O persoană a fost rănită în centrul orașului.

Nu a fost clar dacă se afla cineva în clădirea colegiului în momentul în care a fost lovită, presa locală afirmând inițial că aceasta era goală, iar ulterior a raportat că o persoană se afla înăuntru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:7,2 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău