Nostalgic după URSS, liderul separatist de la Tiraspol glorifică rolul „colectivelor de muncă”, care s-au opus prăbușirii Uniunii Sovietice

  • 11 August 2019 12:17
Nostalgic după URSS, liderul separatist de la Tiraspol glorifică rolul „colectivelor de muncă”, care s-au opus prăbușirii Uniunii Sovietice

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, vorbește cu nostalgie despre Uniunea Sovietică și organizează întâlniri solemne dedicate celei de-a treizeci de aniversări a Consiliului comun al colectivelor de muncă. Acesta declară că numai în Transnistria colectivele de muncă s-au opus masiv prăbușirii Uniunii Sovietice. Acest lucru, spune el, ar face regiunea unică.

Activiștii acestor Consilii au fost cei care au ajutat la organizarea la data de 6 aprilie 2003, referendumul transnistrean, nerecunoscut de autoritățile Republicii Moldova, precizează TVR Moldova.

În cadrul întâlnirii, activiștii au primit medalii aniversare și premii ale regiunii nerecunoscute.

„Atunci oamenii URSS au căzut într-o situație foarte dificilă din cauza prăbușirii unui singur stat. Sunt profund convins că s-au scris multe cărți și publicații despre aceasta, că dezintegrarea s-a datorat trădării elitei politice a URSS ... Și numai în Transnistria, colectivii de muncă uniti au pledat pentru păstrarea Uniunii Sovietice ", a spus Vadim Krasnoselski, citat de novostipmr.com.

Consiliile colectivelor de muncă au organizat o grevă în masă în 1989 pentru a protesta împotriva adoptării Legii privind funcționarea limbilor în R. Moldova, au participat la formarea autorităților separatiste și au participat la luptele împotriva forțelor armate legitime în Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău