Norvegia se teme de atacuri cibernetice din partea Rusiei în timpul exercițiilor NATO "Trident Juncture 2018"

  • 20 Septembrie 2018 18:09
Norvegia se teme de atacuri cibernetice din partea Rusiei în timpul exercițiilor NATO

Premierul Norvegiei Erna Solberg și-a exprimat temerea că Rusia, dar și alte state, vor încerca să împiedice desfășurarea exercițiilor NATO "Trident Juncture 2018" pe teritoriul norvegian.

Premierul norvegian a făcut această declarație Agenției de presă NTB.

"Trebuie să ținem cont de faptul că Rusia, dar și alte state vor încerca să împiedice exercițiile NATO din toamnă sub forma răspândirii unor știri false sau a unor atacuri cibernetice" - a declarat Erna Solberg. Potrivit afirmațiilor sale, Forțele Armate și Serviciul de Securitate și Poliție al Norvegiei "sunt foarte bine pregătite" pentru astfel de "acțiuni hibrid", însă populația țării va trebui să fie foarte atentă în privința eventualelor amenințări în sfera securității informaționale.

Amintim că, anterior, și Comandantul Suprem al Forțelor Aliate din Europa (The Supreme Allied Commander Europe-SACEUR), Curtis Scaparrotti, a declarat, într-un interviu acordat publicației Verdens Gang, că se teme că Rusia "ar putea încerca să răspândească informații false referitoare la aceste exerciții și la scopul desfășurării lor".

Exercițiile strategice NATO "Trident Juncture 2018" sunt planificate să se desfășoare în perioada octombrie-noiembrie în Norvegia, cu participarea a peste 40.000 de militari din 31 de țări, atât membre ale Alianței, cât și state partenere, precum Finlanda și Suedia.

Sursa: rador

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău