Norvegia - Șapte tineri intoxicați cu monoxid de carbon la o petrecere ilegală din Oslo

  • 30 August 2020 12:14
Norvegia - Șapte tineri intoxicați cu monoxid de carbon la o petrecere ilegală din Oslo

Șapte tineri au fost internați duminică dimineață în stare gravă după ce au inhalat monoxid de carbon la o petrecere ilegală, desfășurată într-un subteran având conexiune cu o grotă dintr-un cunoscut parc din Oslo, au informat surse locale citate de EFE, preluat de Agerpres.

În total 24 de persoane au primit îngrijiri medicale la mai multe spitale din capitala norvegiană, dintre care șapte au fost găsite inconștiente și "în stare critică", informează pe contul de Twitter poliția din Oslo. Doi agenți ai poliției au avut de asemenea nevoie de îngrijiri medicale.

O patrulă a poliției care inspecta zona duminică dimineață a dat peste un grup de tineri aflați în stare de ebrietate în apropiere de St. Hanshaugen Park, din nordul capitalei Oslo, unde au fost deplasate alte echipaje de agenți, ambulanțe și pompieri.

Polița este de părere că aproape 200 de persoane au participat la petrecerea desfășurată în acest subteran, a cărui intrare a fost forțată.

Autoritățile au cerut persoanelor care au participat la petrecere și care prezintă simptome, precum dureri de cap sau grețuri, să contacteze imediat serviciile medicale.

Monoxidul de carbon este cunoscut ca ucigașul tăcut, deoarece nu are nici o culoare sau miros. Concentrația normală în atmosferă este mai mică de 0,001% și o concentrație de 0,1% poate fi letală. Pacienții care supraviețuiesc otrăvirii inițiale pot dezvolta disfuncții neurologice întârziate, care apar în 15 - 50% din cazuri grave.

În Norvegia barurile și restaurantele sunt deschise, dar cu restricții privind orarul și funcționarea în contextul actualei pandemii de coronavirus.

În această țară nordică, cu o populație de 5,4 milioane de locuitori, bilanțul victimelor provocate de COVID-19 se ridică la 264 de morți.

Sursa:AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău