Norvegia intenționează să ofere a treia doză de vaccin anti-COVID-19 tuturor adulților

  • 12 Noiembrie 2021 15:19
Norvegia intenționează să ofere a treia doză de vaccin anti-COVID-19 tuturor adulților

Norvegia va oferi a treia doză dintr-un vaccin anti-COVID-19 tuturor persoanelor cu vârsta peste 18 ani și va acorda municipalităților opțiunea de a folosi ''pașapoarte corona'' ca modalitate de a combate o nouă recrudescență a infectărilor, a precizat vineri guvernul, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Norvegia a oferit până în prezent doza a treia doar celor cu vârsta peste 65 de ani.

''Toți cei cu vârsta peste 18 ani vor primi o a treia doză anul viitor'', a declarat prim-ministrul Jonas Gahr Stoere într-o conferință de presă.

Norvegia a sistat la finalul lunii septembrie ultima măsură de lockdown care, timp de 18 luni, a restricționat interacțiunile sociale și a afectat multe activități comerciale.

Țara nu va intra însă din nou în lockdown, a spus Stoere.

Dar deși 87% dintre adulții din Norvegia au primit cel puțin două doze dintr-un vaccin împotriva COVID-19, iar 70% din totalul populației a fost inoculată, infectările și spitalizările sunt în creștere rapidă în prezent.

Norvegia folosește seruri produse de BioNTech, Pfizer și Moderna în cadrul campaniei sale de vaccinare care, începând din septembrie, include toate persoanele cu vârsta peste 12 ani. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău