Norvegia ar putea trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina

  • 25 Ianuarie 2023 09:33
Norvegia ar putea trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina

Guvernul norvegian ia în considerare posibilitatea trimiterii unor tancuri Leopard 2 de producție germană către Ucraina, au transmis marți seară ziarele Aftenposten și Dagens Naeringsliv din Norvegia, potrivit Agerpres.

Însă, potrivit unor surse anonime familiare cu discuțiile, încă nu a fost luată o decizie cu privire la trimiterea acestor tancuri grele de luptă.

Norvegia, stat membru al NATO și care are graniță cu Rusia, ar putea livra patru sau opt dintre cele 36 de tancuri Leopard 2 pe care le are, conform Dagens Naeringsliv.

SUA și Germania sunt pregătite să sprijine semnificativ efortul de război al Kievului prin livrarea de tancuri grele de luptă, au spus sursele. Decizia este condamnată de Moscova, care spune că este o "provocare flagrantă".

Washingtonul ar urma să anunțe miercuri că va primite tancuri de luptă M1 Abrams, iar Berlinul a decis să livreze tancuri Leopard 2, au spus sursele, o schimbare de politică despre care Kievul a precizat că îl va ajuta să schimbe cursul conflictului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:4,63 m/s
Sun
17
Mon
17
Tue
19
Wed
15
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău