Nordul Indiei, afectat de cele mai reci temperaturi din ultimii 22 de ani

  • 27 Decembrie 2019 16:00
Nordul Indiei, afectat de cele mai reci temperaturi din ultimii 22 de ani

Vremea deosebit de rece s-a abătut asupra nordului Indiei, iar în capitala țării, New Delhi, au fost înregistrate cele mai scăzute temperaturi pentru luna decembrie din ultimii 22 de ani, informează DPA, preluat de Agerpres.

"Condițiile severe de frig s-au datorat persistenței vânturilor reci care au traversat nord-vestul Indiei, în conjuncție cu alte condiții meteorologice favorabile", a declarat M. Mohapatra, directorul Departamentului Meteorologic din India (IMD).

Temperatura minimă înregistrată la New Delhi în noaptea de joi spre vineri a fost de 4,2 grade Celsius, cu șase grade sub valoarea medie multianuală.

Regiuni din statele Punjab, Haryana, Chandigarh, Delhi, Uttar Pradesh și Rajasthan sunt afectate de vremea deosebit de rece începând din data de 15 decembrie.

Administrațiile locale din Uttar Pradesh, Delhi și alte state indiene oferă spații de cazare, pături și lemne de foc persoanelor fără adăpost și cerșetorilor stradali, relatează cotidianul Times of India.

În regiunile Kashmir și Ladakh, aflate la poalele munților Himalaya, au fost înregistrate temperaturi sub pragul de zero grade Celsius.

În localitatea Srinagar din statul Kashmir a fost înregistrată cea mai rece noapte din acest sezon, când temperaturile au scăzut în noaptea de miercuri spre joi până la valoarea de 4,3 grade Celsius, a relatat postul de televiziune Doordarshan.

În orașul Drass din regiunea Ladakh, cunoscută ca un deșert rece, a fost înregistrată temperatura de minus 29 de grade Celsius.

Cel puțin 38 de persoane au murit în statul Uttar Pradesh începând de marți din cauza temperaturilor deosebit de scăzute, a anunțat agenția de presă IANS, însă reprezentanții Departamentului Sănătății au spus că nu pot să confirme ipoteza potrivit căreia aceste decese au fost cauzate de valul de frig din nordul țării. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău