Nord Stream 2 | Finalizarea gazoductului depinde de constructorii săi, afirmă secretarul de stat american

  • 29 Martie 2021 08:00
Nord Stream 2 | Finalizarea gazoductului depinde de constructorii săi, afirmă secretarul de stat american

Secretarul de stat american Antony Blinken a afirmat duminică într-un interviu acordat CNN că finalizarea gazdoctului Nord Stream 2 depinde, în fond, de constructorii acestuia, în pofida faptului că Washingtonul i se opune, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă SUA pot face ceva pentru a opri proiectul gazoductului, Blinken a spus că "la urma urmelor depinde de cei care vor să-l construiască și să-l finalizeze".

"Am vrut doar să ne asigurăm că opoziția noastră față de conductă este bine înțeleasă", a precizat secretarul de stat.

Miercuri, Antony Blinken l-a atenționat pe omologul său german Heiko Maas că impunerea de către SUA de sancțiuni împotriva acestui conducte ce urmează să aducă gaz din Rusia în Germania este o posibilitate reală și că opoziția Washingtonului față de construirea ei este "lipsită de ambiguitate".

Criticii conductei afirmă că traseul acesteia, ce trece prin Marea Baltică și ocolește Ucraina, va priva Kievul de încasări substanțiale din tranzit și poate submina eforturile ucrainene de a contracara agresiunile din partea Rusiei. Kremlinul insistă că este vorba de un proiect comercial.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău