Nord Stream 2: 'Consecințe severe' în cazul unei agresiuni ruse în Ucraina, previne ministrul german al economiei

  • 18 Decembrie 2021 16:05
Nord Stream 2: 'Consecințe severe' în cazul unei agresiuni ruse în Ucraina, previne ministrul german al economiei

Ministrul german al economiei, ecologistul Robert Habeck, a prevenit că vor exista 'consecințe severe' pentru gazoductul controversat Nord Stream 2 în cazul unei agresiuni a Rusiei contra Ucrainei, transmite AFP.

'Orice nouă acțiune militară nu poate rămâne fără consecințe severe. Nu trebuie să excludem nimic' în cazul unei 'noi încălcări a integrității teritoriale' a Ucrainei, a declarat Habeck pentru ediția de duminică a publicației Frankfurter Allgemeine Zeitung, întrebat despre un eventual eșec al Nord Stream 2.

În opinia ministrului Habeck, 'din punct de vedere geopolitic, Nord Stream 2 a fost o greșeală'. 'Toate statele au fost mereu împotrivă, cu excepția Germaniei și a Austriei', a amintit el.

'Conducta este de acum construită. Iar chestiunea punerii sale în serviciu rămâne deschisă și trebuie să fie decisă conform dreptului european și german', a adăugat ministrul din noul guvern condus de Olaf Scholz.

Formal, decizia de certificare a gazoductului nu este așteptată înainte de mijlocul lui 2022, a indicat autoritatea germană de reglementară a energiei, care a suspendat procedura în această toamnă din cauza unui obstacol juridic.

Unda verde din partea autorităților germane este una din ultimele etape înainte de intrarea în funcțiune a gazoductului. Comisia Europeană urmează apoi să se pronunțe la rândul său cu privire la omologare.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău