Nominalizările la premiile Oscar 2022

  • 09 Februarie 2022 11:11
Nominalizările la premiile Oscar 2022

Western-ul "The power of the dog" (Puterea câinelui), difuzat de Netflix, se află în fruntea nominalizărilor la premiile Oscar. Cunoscutele distincții ale Academiei Americane de Film vor fi decernate pe 27 martie. 

23 de categorii de trofee vor fi acordate la sfârșitul lunii martie. Actorii americani Leslie Jordan și Tracee Ellis Ross au anunțat nominalizările prin intermediul unui streaming video. 

Anul acesta au fost nominalizată doar 276 de pelicule, cele mai puține din ultimii 10 ani. La ediția de anul acesta nu pot participa decât filmele lansate între 1 martie și 31 decembrie 2021, iar Academia a menținut modificarea excepțională în regulamentul său, introdusă anul trecut, pentru a admite în competiție și filmele care au fost lansate doar în streaming și nu au fost prezentate în cinematografe, cu condiția să fi avut programată lansarea pe mările ecrane, dar care nu a fost posibilă din cauza pandemiei.
"The power of the duck" (Puterea câinelui) are cele mai mari șanse de a câștiga cel puțin un Oscar, având 12 nominalizări. Pe lista de anul acesta se mai află "Poveste din cartierul de Vest, "Dune" sau "Belfast". 
La categoria 'Cel mai bun actor' se bat: Benedict Cumberbatch, care interpretează rolul principal în acest western, Javier Bardem, Andrew Garfield, Will Smith și Denzel Washington.
Pentru trofeul care se acordă 'celei mai bune actrițe' concurează: Jessica Chastain, Olivia Colman, Penelope Cruz, Nicole Kidman, și Kristen Stewart.

Sursa: RRA

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Wed
25
Thu
23
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Arhivă Radio Chișinău