Nokia se întoarce

  • 19 Iunie 2015 15:36
Nokia se întoarce

Grupul finlandez Nokia, odată cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, intenționează să reia operațiunile de design și licențiere pentru telefoane mobile, după ce acordul cu partenerul Microsoft îi va permite acest lucru în 2016, a declarat joi directorul general de la Nokia, Rajeev Suri, pentru publicația germană Manager Magazin, transmite Reuters, citat de Money.ro În…

Grupul finlandez Nokia, odată cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, intenționează să reia operațiunile de design și licențiere pentru telefoane mobile, după ce acordul cu partenerul Microsoft îi va permite acest lucru în 2016, a declarat joi directorul general de la Nokia, Rajeev Suri, pentru publicația germană Manager Magazin, transmite Reuters, citat de Money.ro
 
În 2013, Nokia și-a vândut operațiunile de telefonie mobilă către producătorul american de software Microsoft pentru 5,6 miliarde de euro. Conform acordului convenit la vremea respectivă cu Microsoft, Nokia nu va reveni pe piața telefoanelor mobile până la finele lui 2016.
 
‘Ne vom uita după parteneri adecvați. Microsoft produce telefoane mobile. Pur și simplu le vom concepe și apoi vom pune la dispoziție brandul Nokia pentru licențiere’, a declarat Rajeev Suri.
 
În luna aprilie a acestui an, Nokia a anunțat preluarea rivalului Alcatel-Lucent pentru 15,6 miliarde de euro în încercarea de a-și extinde operațiunile de producție a echipamentelor de telecomunicații.

De asemenea, Nokia a anunțat că intenționează să scoată la vânzare serviciul său de cartografie Here, de care s-au arătat interesați atât producătorii germani de automobil BMW, Audi și Mercedes cât și o serie de companii din Silicon Valley precum și o serie de companii de IT din China.

Întrebat de Manager Magazin dacă există vreun ofertant preferat pentru serviciul de cartografie Here, Suri a răspuns: ‘Oricine poate îmbunătăți afacerea pe termen lung este un cumpărător bun’.
 
În România, în luna septembrie 2011 compania Nokia a anunțat închiderea fabricii de la Jucu, la patru ani de la semnarea actului de înființare.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău