Noile negocieri între Ucraina și Rusia luni, la 14:00 GMT (16:00, ora Ucrainei), potrivit Kievului

  • 07 Martie 2022 15:00
Noile negocieri între Ucraina și Rusia luni, la 14:00 GMT (16:00, ora Ucrainei), potrivit Kievului

A treia rundă a negocierilor între Ucraina și Rusia este așteptată să înceapă luni la 14:00 GMT (ora locală 16:00) în Ucraina, a anunțat pe Twitter un negociator ucrainean, relatează AFP și Unian, citate de Agerpres.

"Runda a treia. Debutul la 16:00, ora Kievului. Delegația, în aceeași componență", a scris Mihailo Podoliak, consilier al șefului administrației prezidențiale de la Kiev, membru al delegației ucrainene, publicând fotografia sa cu un elicopter în fundal.

De cealaltă parte, Rusia nu a confirmat încă desfășurarea acestei a treia runde de negocieri, notează AFP.

Potrivit agențiilor de presă ruse, delegația Moscovei a sosit deja la Belovejskaia Pușcea, o localitate din regiunea Brest, în apropiere de frontiera cu Polonia, unde s-a ținut a doua rundă de negocieri.

Rusia a lansat la 24 februarie o invazie în Ucraina, lovindu-i orașele, făcând numeroase victime umane și provocând exodul a peste 1,5 milioane de ucraineni.

Precedentele două runde de negocieri, care au avut loc tot în Belarus, țara aliată Rusiei, nu s-au finalizat cu vreun rezultat tangibil.

Luni, în a 12-a zi a invaziei ruse în Ucraina, Moscova a anunțat instituirea unei încetări a focului și deschiderea unor culoare umanitare pentru a permite evacuarea de civili din anumite orașe ale Ucrainei, inclusiv din Kiev.

Numai că jumătate dintre aceste culoare duc spre Rusia sau spre Belarus, țară de pe teritoriul căreia armata rusă a intrat în Ucraina în data de 24 februarie, astfel că autoritățile ucrainene au respins această "ofertă" a Moscovei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău