Noile modificări la Legea privind controlul tutunului, supuse consultărilor publice

  • 28 Decembrie 2022 08:19
Noile modificări la Legea privind controlul tutunului, supuse consultărilor publice

Parlamentul urmează să supună votului noile modificări la Legea privind controlul tutunului, după ce Comisia protecție socială, sănătate și familie, împreună cu reprezentanții altor instituții vizate, a venit cu propuneri pentru modificarea unor acte normative, transmite IPN.

S-a propus amendarea tuturor persoanelor care fabrică timbre de accize false, indiferent dacă acest lucru are loc cu sau fără scopul plasării pe piață.

O altă propunere este ca documentul să prevadă termeni exacți, respectiv să fie expres menționată esența noțiunilor: introducerea mărfurilor, importurilor mărfurilor și plasarea mărfurilor pe piață.

În comisie s-a discutat și despre distrugerea produselor de tutun care nu conțin avertismente de sănătate. Chiar dacă acest lucru ar prejudicia bugetul de stat prin întoarcerea accizelor, propunerea a fost acceptată și va fi propusă plenului.

Președintele comisiei de profil, deputatul Dan Perciune, a declarat că din anul 2025 vor fi interzise aromele produselor de tutun în Republica Moldova, întrucât acestea stârnesc popularitatea fumatului.

Documentul urmează să fie aprobat de către legislativ fie la ședința de joi, fie la una dintre primele ședințe plenare care vor avea loc la începutul anului 2023.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
29,4
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:5,14 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău