Noi violențe la Paris | Peste 100 de rețineri după a 23-a săptămână de proteste a „vestelor galbene” în Franța

  • 20 Aprilie 2019 20:41
Noi violențe la Paris | Peste 100 de rețineri după a 23-a săptămână de proteste a „vestelor galbene” în Franța

Centrul Parisului s-a transformat din nou în teren de luptă între forțele de ordine și vestele galbene. E a-23-a săptămână de proteste, față de politicile guvernului.

Manifestanții au incendiat mașini, motociclete și pubele și au vandalizat magazine. Nici polițiștii nu au scăpat de furia lor. Au fost atacați cu pietre și sticle, relatează Digi24.

În încercarea de a dispersa mulțimea, forțele de ordine au împrăștiat gaze lacrimogene. Polițiștii au reținut peste 100 de persoane. Nu mai puțin de 11 mii de forțe de ordine au fost mobilizate în capitala Franței pentru manifestația vestelor galbene.

Bilanțul celor 6 luni de proteste: peste 4.000 de oameni, manifestanți și polițiști au fost răniți, iar pagubele materiale sunt estimate la peste 200 de milioane de euro.

Mișcarea de nemulțumire a început în noiembrie anul trecut, din cauza majorării prețului carburanților. Guvernul a renunțat între timp la taxa respectivă, dar valul de nemulțumire s-a propagat și vizează acum politicile executivului și ale președintelui francez.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău