Noi vehicule blindate și artilerie pentru separatiștii din Ucraina

  • 31 Ianuarie 2015 11:20
Noi vehicule blindate și artilerie pentru separatiștii din Ucraina

Observatorii misiunii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) au reperat, din nou, în Donbas, mai multe coloane de vehicule blindate și artilerie, fără niciun marcaj.

"Misiunea de monitorizare a observat echipamente și vehicule militare în diferite zone din regiunea Donețk. În apropiere de Makiivka, localitate controlată de autoproclamata 'Republică Populară Donețk' (la 15 km est de Donețk), misiunea a reperat o coloană formată din șapte vehicule blindate, care se îndreptau spre Donețk, dar și un camion 'Ural', fără însemne, vopsit în culori militare" - se arată într-o declarație a observatorilor OSCE. 

În plus, la est de Zugres (regiunea Donețk), au fost observate obuziere de calibrul 122 mm, precum și trei autobuze cu bărbați înarmați, îmbrăcați în uniformă militară.

Aproape de localitatea Ternove, de asemenea, au fost reperate 11 tancuri și o piesă de artilerie, iar la doi kilometri de satul Stepanovka, observatorii OSCE au văzut două TAB-uri.

Toate aceste localități se află sub controlul separatiștilor din Donețk. Misiunea OSCE mai susține că a observat pe teritoriul controlat de rebeli mașini cu numere rusești transportând echipe de mentenanță a tehnicii militare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău